Dziś przepis na ciasteczka z mąki kukurydzianej - mają intensywny maślany chrupiący smak:
Potrzebujemy:
2 szklanki mąki kukurydzianej
1 całe jajko
1 żółtko
2 łyżki mleka
1/3 szklanki cukru
3/4 kostki margaryny
1 łyżkę cukru waniliowego
szczyptę mąki pszennej przy wałkowaniu
To proste:
Wszystkie składniki wsypujemy do miski i zagniatamy ciasto - ja dodałam szczyptę mąki pszennej bo nie lubię się męczyć:)
ugniecione ciasto zawijamy w folię i kładziemy na pół godziny do zamrarzalki.
Wyjmujemy, wałkujemy i wycinamy w ciasteczka
Pieczemy w temp. 180 st góra i dół przez ok 15 minut (aż się zarumienią)
Włola - Smacznego!
Still don't know why I love this place - bike's season has begun:)
7 maja 2014
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz