Podglądują i motywują:)

Pychotki

Dziś składy tradycyjnych włoskich makaronów ze stronki pizza hut:

SPAGHETTI POMMODORO
Pyszny makaron spaghetti z sosem ze świeżych pomidorów, bazylią, oregano i świeżym czosnkiem.

PENNE FUNGHI
Makaron penne z aromatycznym sosem beszamelowym, z dodatkiem grillowanych pieczarek i kawałków cebuli i kurczakiem

PENNE FUNGHI VEGA
Makaron penne z aromatycznym sosem beszamelowym, z dodatkiem grillowanych pieczarek i kawałków cebuli

PENNE PESTO
Makaron penne z tradycyjnym włoskim sosem na bazie bazyliowego pesto i świeżej bazylii.

TAGLIATELLE ALFREDO
Makaron tagliatelle z włoskim sosem śmietanowo-serowym, kurczakiem i świeżą pietruszką.

TAGLIATELLE ALFREDO VEGA
Tagliatelle Alfredo przyrządzamy również w pysznej wersji wegetariańskiej.

SPAGHETTI BOLOGNESE
Makaron spaghetti z tradycyjnym bolońskim sosem z soczystych pomidorów, czosnku, wołowiny i warzyw.

PENNE CARBONARA
Makaron penne z sosem śmietanowym, kawałkami bekonu, świeżą natką pietruszki i aromatycznymi ziołami.

PENNE SALMONE
Makaron penne w sosie śmietanowym z kawałkami pysznego, wędzonego łososia i delikatnymi liśćmi szpinaku.

TAGLIATELLE MOLNO BENE
Delikatne wstążki makaronu tagliatelle w sosie czosnkowo-beszamelowym z szynką, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami i rucolą.

Nom to jeszcze makaroniki z pieca:

FARFALLE DI CONCRETTO
Makaron farfalle, kurczak, kiełbasa pepperoni, boczek oraz cebulka zapieczone z żółtym serem i sosem pomidorowym z bazylią.

LASAGNA NEAPOLITANA CARNE
Z mięsnym farszem bolońskim i mozzarellą, polana sosem pomidorowym.

LASAGNA NEAPOLITANA VERDI
Ze szpinakiem w sosie beszamelowym, mozzarellą i ziarnami słonecznika, polana sosem beszamelowo-śmietanowym.

FARFALLE O SERO MIO
Makaron farfalle w sosie alfredo zapiekany z serami: pleśniowym, ementalskim i mozzarellą.

FARFALLE DI POLLO
Makaron farfalle w białym sosie z kurczakiem, brokułami, czerwoną papryką i cebulą zapiekany w piecu z serem cheddar.

LASAGNE CLASSICA
Klasyczne płaty makaronu lasagne z pysznym mielonym mięsem, sosem bolognese i mozzarellą.

A teraz czas na porządki w półce. Pewnie też wycinacie przepisy z gazet, a potem je gdzieś głubicie i w ogóle jest bałagan. Postanowiłam je obfotkować i zamieścić tutaj. Są to wycinki z wielu ogólno-dostepnych gazet czasem sprzed roku lub więcej.